Hoogeveensche Courant 21 oktober 2016

Tijdens mijn massage opleiding is me geleerd om mensen met kanker “te mijden”. Toen ik in mijn naaste omgeving met deze ziekte te maken kreeg vond ik dat ik mijn dierbare tekort deed. Juist, als je met deze ziekte te maken krijgt is een stukje ontspanning zo van groot belang.

Vanuit de beroepsvereniging voor stoelmasseurs heb ik in juni 2015 een workshop gevolgd van een middag, gepresenteerd door de stichting Voor Jou. Na deze workshop heb ik mij aangemeld om de opleiding te gaan volgen.
We kennen denk ik allemaal wel iemand die met deze ziekte te maken heeft. Je ziet van dichtbij wat de impact is op de patiënt, fysiek en mentaal, maar ook wat het met hun omgeving en naasten doet. Ik vind het zo ontzettend belangrijk dat naasten of mantelzorgers ook een verantwoorde massage kunnen geven. Masseren is anders dan zorgen voor, je krijgt er ook zoveel voor terug.

Ik hoop echt dat dit artikel in de krant mensen bewust maakt wat er mogelijk is in een hele moeilijke periode.

 

artiekl-krant-20161021