Massage voor mensen met kanker

 

handmassage voor mensen met kanker
handmassage voor mensen met kanker

Massage voor mensen met kanker

Wanneer een partner, familielid, vriend of vriendin kanker heeft, moeten er vaak zware behandelingen worden gevolgd. Soms wordt iemand zelfs niet meer beter. De mensen in de omgeving van iemand met kanker ervaren vaak hoe fijn het kan zijn om iets voor iemand te kunnen doen.

Het is algemeen bekend dat aanraking helend en troostend kan zijn. In de praktijk blijkt dat mensen het vaak lastig vinden hoe ze dat dan zouden kunnen doen.

Massage is een goede manier om mensen met kanker te ondersteunen. Het kan pijn verzachten, slaap verbeteren en angst verminderen. Het geeft een moment van ontspanning!

In april 2016 heb ik mijn certificaat gehaald bij Stichting Voor Jou. Deze stichting leidt masseurs op om mensen met kanker te kunnen masseren. Ik vind het van groot belang dat mensen met kanker even “het ziek zijn” kunnen vergeten.

De Verbinding begeleidt partners en mantelzorgers om deze massage eigen te maken. Een andere mogelijkheid is om een massage in de praktijkruimte te ontvangen en degene die fysiek niet in staat is om te komen kan eventueel thuis behandeld worden.

Voorafgaande vindt er eerst een uitgebreid intake-gesprek plaats.